wrapper

Δελτία Τύπου

Δοξολογική ευχαριστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πειραιῶς ἐπί τῇ δομικῇ ὁλοκληρώσει δύο Ἐνοριακῶν Της Ναῶν, τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίου Ἐλευθερίου Ἐπισκόπου Ἰλλυρικοῦ καί τῆς μητρός Του Ἁγ. Ἀνθίας στήν περιοχή Καμινίων Πειραιῶς καί τοῦ Ἱ. Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου Δημοτικοῦ Διαμερίσματος Ἁγίου Ἰωάννου Ρέντη δοξάζει τόν ἐν Τριάδι Πανάγιον Θεόν διά τήν μεγίστην αὐτήν εὐλογίαν εἰς τόν εὐαγῆ Κλῆρον καί τόν φιλόχριστον λαόν Του καί δημοσίᾳ ἐκφράζει τήν εὐγνωμοσύνην Της πρός ὅλους τούς ἐπωνύμους καί ἀνωνύμους δωρητάς καί εὐεργέτας οἱ ὁποῖοι συνέβαλον εἰς τήν δομικήν ὁλοκλήρωσιν τῶν δύο ὡς ἄνω Ἱ. Ναῶν. Ἤδη ἔχει ἐκκινήσει μέ τήν χάρι τοῦ Παναγίου Θεοῦ ἡ ἁγιογράφησις αὐτῶν, τοῦ Ἁγ. Ἐλευθερίου ὑπό τοῦ Ἁγιογράφου Εὐαγγέλου Λημνιοῦ κατά τήν Κρητικῆς Σχολῆς τεχνοτροπία καί τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου ὑπό τοῦ Ἁγιογράφου Κωνσταντίνου Δημητρέλου μέ πρότυπο τήν Ναζαρηνή τεχνοτροπία.

ΕΚ  ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Εκκλησίας βιώνει το Θαύμα και έχει τη Χάρη (video).

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγαλλίασή του και την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό μας για το άνοιγμα των Ιερών Ναών, σημειώνοντας πως οι Ιεροί Ναοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εξ αρχής με τους κανόνες που θα όρισαν οι ειδικοί χωρίς και να μην είχαν κλείσει καθόλου.

«Η Πολιτεία επέβαλε το δίκαιο της ανάγκης, αλλά μπορούσε με την αρχή της αναλογικότητας να προβεί σε προσφορότερα και επιεικέστερα μέτρα από τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε, της πλήρους απαγόρευσης της λατρείας αυτούς τους δυόμιση μήνες. Στις υπεραγορές τροφίμων και στις τράπεζες μπορούσε να μπαίνει κόσμος και το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στους ναούς, γιατί τηρούμε πάντα τους υγειονομικούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού επεσήμανε πως αυτό που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν κάτι πρωτόγνωρο, υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία βιώνει τη Θεία Χάρη και ζει το θαύμα εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Έχει την πεποίθηση ότι η Θεία Χάρη σώζει, Ευλογεί και Αγιάζει τον άνθρωπο, συνεπώς δε φοβόμαστε, αλλά δε θέλουμε να ερχόμαστε σε ρήξη με την Πολιτεία».

Ερωτώμενος για το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε πως η Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει οποιαδήποτε νόσηση ή προσβολή της ψυχοσωματικής μας πραγματικότητας.

«Ο Θεός είναι αγάπη και δίνει ζωή. Πάρα πολλοί άνθρωποι κοινώνησαν την Κυριακή και το περίμεναν με ανυπομονησία. Εγώ καταλύω τα Ιερά Μυστήρια κάθε φορά, το έκανα και την Κυριακή. Είμαι 40 χρόνια κληρικός. Ποτέ δεν έχω νοσήσει από την κατάλυση των Ιερών Μυστηρίων, γιατί είναι ο ζων Χριστός και αυτό είναι πραγματικότητα», σημείωσε.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου.

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ.Ιωάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο κ.Γρηγόριο Καψοκόλη, συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο για τις δυσκολίες που έχει επιφέρει στους πολίτες του Πειραιά η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά και τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου, μεταξύ άλλων, και για την λειτουργία των δομών της Μητροπόλεως, για τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί σχετικά με την ασφάλεια των πιστών κατά την παρουσία και παραμονή τους στους Ιερούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας, για την αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στα κέντρα διανομής τροφίμων σε αστέγους και απόρους συνανθρώπους μας, αλλά και στο Γηροκομείο Πειραιώς, πρόεδρος της Εφορείας του οποίου είναι ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις επί κοινωνικών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα όλων και αναφέρθηκαν σε μελλοντικές δράσεις στήριξης, κυρίως των ευαίσθητων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τους δύο τόσο για την παρουσία τους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την άριστη σχέση, συνεργασία και επικοινωνία των δύο θεσμών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA Δώρα Αναγνωστοπούλου, στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Στον ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του MEGA, δημοσιογράφος κα Δώρα Αναγνωστόπουλου, φιλοξενούμενη του Δημήτρη Αλφιέρη και της εκπομπής «Εφ’ όλης της υλης».

Η κα Ανανγνωστοπουλου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, στους ρυθμούς που υπάρχουν για την προετοιμασία και παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο παρουσίασης κοινωνικών θεμάτων που και η ίδια, κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει.

«Η σχέση με τους τηλεθεατές βασίζεται στην εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά η κα Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη ταυτόχρονα στο μεγάλο φορτίο ευθύνης για την μεταφορά της είδησης στην πραγματική της διάσταση.

Σημείωσε ότι το δελτίο ειδήσεων του MEGA έχει ανοδική πορεία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου μιας και αυτό που παρακολουθούν οι τηλεθεατές είναι αποτέλεσμα συντονισμένης, έγκυρης, ομαδικής και υπεύθυνης δουλειάς. «Είναι μεγάλη η ευθύνη και ελπίζω να σταθώ στο ύψος των απαιτήσεων», ανέφερε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά της για τον τρόπο που εορτάστηκε το φετινό Πάσχα, τονίζοντας πως «το Πάσχα που ζήσαμε ήταν ένα πολύ δύσκολο Πάσχα για όλους μας. Ήταν μεγάλη η θυσία μας να απέχουμε αυτές τις μεγάλες στιγμές για την Ορθοδοξία μας, από τις Εκκλησίες».

Αναφερόμενη στις εντυπώσεις της από την συνέντευξη που της παραχώρησε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA πριν λίγες ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στάθηκε ιδιαίτερα «στην ηρεμία με την οποία μιλάει, στην αποφασιστικότητα και στον δυναμισμό του λόγου του» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για μία χαρισματική, αναμφισβήτητα, προσωπικότητα.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά της στους γονείς και την οικογένειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που είμαστε το οφείλουμε στους γονείς μας. Τα βιώματά μας, τον χαρακτήρα μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή».

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, δήλωσε εθελόντρια σε μία μελλοντική προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που βιώνουν δύσκολες και τραγικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη της Μητροπόλεώς μας κ.Ευάγγελου Μαρινάκη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα

Στον ιστοτόπο αυτό...

 ... μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα τύπου σχετικά με την Ποιμαντική, Ιεραποστολική, Φιλανθρωπική, Νεανική και λοιπή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Διευθυντής  Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου, Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης  

Επικοινωνία

 Διεύθυνση

  • Ακτή Θεμιστοκλέους 190

  • ΤΚ 185-39

  • Πειραιάς

Τηλεφωνικό κέντρο

  • 2104514833

Email Επικοινωνίας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.