wrapper

Δελτία Τύπου

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, επίσημο εξεταστικό κέντρο Γαλλικής γλώσσας.

Με μεγάλη χαρά η Ιερά Μητρόπολή Πειραιώς, ανακοινώνει την επίσημη πιστοποίηση των Εκπαιδευτηρίων μας ως επίσημο εξεταστικό κέντρο της Γαλλικής γλώσσας για την απόκτηση πτυχίων γλωσσομάθειας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Με αυτό τον τρόπο τόσο οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων, όσο και οι εξωτερικοί μαθητές θα δύνανται να δίνουν εξετάσεις στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων.

Άλλωστε τα Εκπαιδευτήριά μας αποτελούν ήδη επίσημο εξεταστικό κέντρο στις εξετάσεις των Αγγλικών μέσω του Πανεπιστημίου (Cambrige) και έπεται μία σειρά από επίσημες συνεργασίες με φορείς πιστοποιήσεων γνώσεων που καθιστούν τα Εκπαιδευτήριά μας πρότυπα, με στόχο ένα σχολείο του μέλλοντος για μαθητές με αρχές, αξίες και αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση Επιταφίων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Με ιδιαίτερη κατάνυξη, έτσι όπως αρμόζει στο κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, τελέστηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή (6 Απριλίου 2018) στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η ακολουθία του Επιταφίου, παρουσία των Πολιτικών, Πολιτειακών, Στρατιωτικών και λοιπόν Αρχών της Πόλης μας.

Στο κέντρο του Πειραιά, στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες πιστούς οι οποίοι ακολούθησαν τους Ιερούς Επιτάφιους, υπογράμμισε με έμφαση πως «ο Χριστός μας, έγινε ο θριαμβευτής του θανάτου, ο υπερασπιστής της ζωής. Και δεν μπορούσε να συμβεί αλλιώς, γιατί αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο Πανάγιος Θεός. Αυτός είναι ο υπνών σήμερα Κύριος, που από άπειρη συγκατάβαση και αγάπη, παρεδόθη και παραδίδεται πάντοτε στη διάθεσή μας».

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Δέματα Αγάπης προσέφερε σήμερα Μ.Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς.

Την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά εμπόδια που παρουσιάζονται, έδειξε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (2 Απριλίου 2018), για μια ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προσέφερε περισσότερα από 7.000 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε πως αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να ζήσουμε το πάθος,  τη θυσία και την αγάπη του Θεού για εμάς, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η προσφορά, η άπειρη, που δεν έχει όριο, που δεν έχει μέτρο, αυτή η ατίμητη θυσιαστική στοργή του Θεού για τον άνθρωπο είναι το μεγάλο ανεπανάληπτο γεγονός αυτής της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Και βέβαια μέσα από αυτή την υπέροχη προσφορά αγάπης του Θεού, ο άνθρωπος παίρνει ένα μήνυμα».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε με έμφαση ότι «το κακό, το ψέμα, η αναλήθεια, η ευτέλεια, το έγκλημα με τις μύριες μορφές, δεν κατισχύουν τελικά, γιατί θριαμβεύει η δικαιοσύνη και η αλήθεια που δεν είναι ιδέες και διανοητικές προσεγγίσεις αλλά πρόσωπο».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιαιτέρως προς τον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεχώς προσφέρει για την ανακούφιση των αδελφών μας των ελάχιστων, μέσα από πολυειδείς δράσεις και μέσα από πολλές και μεγάλες διακονίες». Υπογράμμισε πως «έχουμε ως βασικό συμπαραστάτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι όπως έχω πει πολλές φορές μία έννοια σύμφυτη με την πόλη του Πειραιά, με το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’, με όλα όσα συγκροτούν και συνέχουν τον πολιτισμό μας και την αλήθεια του γένους μας.

Τέλος δήλωσε αναφερόμενος στην προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη μας, αλλά και γενικότερα ότι «πάντοτε η αλήθεια και το φως νικούν τα σκοτάδια».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού κ.Γεώργιος Παύλου και ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Καραϊσκάκη Βασίλης Βασιλειάδης, οι οποίοι και παρέδωσαν επιταγή 10.000 ευρώ στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του κ.Μαρινάκη, τονίζοντας πως «ο πρόεδρος είναι πάντα στη διάθεση της Εκκλησίας, προκειμένου να βοηθήσει και να συνδράμει αυτό το μεγάλο έργο που κάνετε». Ευχαρίστησαν επίσης  και συνεχάρησαν προσωπικά τον Σεβασμιώτατο για όλες τις ενέργειες και τις προσπάθειες που γίνονται στην Μητρόπολη Πειραιώς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθηνε και στον παριστάμενο Αστυνομικό Διευθυντή της πόλεώς μας Ταξίαρχο κ.Ιωάννη Παππά, στον οποίο και ευχήθηκε καλλίκαρπο έργο και διακονία στην Πόλη μας.

  

Διαβάστε περισσότερα

Δέματα Αγάπης θα προσφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ την Μ.Δευτέρα το πρωί.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, εν όψει της μεγάλης εορτής της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, θα προσφέρει περίπου 6.000 δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας – Πειραιώτες και όχι μόνο -  οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.
 
Η Φιλανθρωπική αυτή δράση της τοπικής μας Εκκλησίας θα λάβει χώρα στις 8:15 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Διαβάστε περισσότερα

Στον ιστοτόπο αυτό...

 ... μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα τύπου σχετικά με την Ποιμαντική, Ιεραποστολική, Φιλανθρωπική, Νεανική και λοιπή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Διευθυντής  Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου, Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης  

Επικοινωνία

 Διεύθυνση

  • Ακτή Θεμιστοκλέους 190

  • ΤΚ 185-39

  • Πειραιάς

Τηλεφωνικό κέντρο

  • 2104514833

Email Επικοινωνίας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.