wrapper

Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του κ.Ευάγελλου Μεϊμαράκη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφτηκε σήμερα (24.04.2019) Μεγάλη Τετάρτη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφέιμ, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρα καλό κλίμα μιας και η γνωριμία και φιλία τους είναι μακροχρόνια και κρατιέται ζωντανή.

Στο επίκεντρο της συζητήσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, βρέθηκαν τόσο το μεταναστευτικό και προσφυγικό, όσο και τα Εθνικά θέματα όπου ο κ.Μεϊμαράκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις του Σεβασμιωτάτου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα νεολαίας, νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τρόποι ταυτόχρονης ανάπτυξης και προβολής της χώρας.  Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε τέλος η ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της χώρας μας, η ναυτιλία και η ανάπτυξη της Ελληνικής περιφέρειας και της ακριτικής Ελλάδας.  

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου κ.Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι τέτοιες φωνές πρέπει ακούγονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθεί σχετικό video και φωτογραφικό υλικό.

 

  

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Αφανούς Ναυτικού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα (21.04.2019) το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ. 

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου του Αφανούς Ναυτικού. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, ο οποίος είχε την σκέψη και ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη για το έργο αυτό, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ.Γεώργιος Ρούσσης. 

 Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, αφού επεσήμανε ότι «ένα τέτοιο έργο δεν γίνεται σε ένα πολύ ελάχιστο χρόνο», συνεχάρη τον γλύπτη «για την υπέροχη απόδοση του πνεύματος και του ήθους του Έλληνος Ναυτικού», όπως χαρακτηριστικά είπε. 

«Σήμερα λοιπόν ένα όραμα γίνεται πράξη, γίνεται ζωή», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «αποκτήσαμε δημοκρατία, γιατί είχαμε ναυτικό, γιατί είχαμε πλοία. Γιατί τα πλοία είναι η απόλυτη έκφραση ζωής μιας χώρας και μιας πόλης. Ανοίγεσαι στους ωκεανούς και ανοίγεται και το πνεύμα σου και η ψυχή σου στην αλήθεια του ανθρωπίνου προσώπου. Γι αυτό λοιπόν το μεγάλο θαύμα που πραγματώνει διαχρονικά ο Ελληνισμός και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτοσύνη, εδώ στο πρώτο λιμάνι της χώρας, πυργώθηκε αυτό το μνημείο τιμής, αναγνώρισης και ταπεινής αγάπης». 

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ.Βαγγέλη Μαρινάκη, «ο οποίος χωρίς καμία προσωπική ωφέλεια, καμία ιδιοτέλεια, κινούμενος από απλή και άδολη αγάπη, ανόθευτη αγάπη και τιμή στον μακαριστό πατέρα του που λάτρευε τον Πειραιά, προσέφερε και αυτό το μνημείο για να αποτίουμε όλοι καθώς περνάνε από εδώ, φόρο τιμής στην ελληνική ναυτοσύνη», ενώ απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πειραιά σημείωσε οως «αυτός ήταν ο λόγος αγαπητέ Δήμαρχε που εκθύμως, ασμένως και ολοθύμως απεδέχθη την πρότασή σας, στον αύλειο χώρο του προστάτου της ναυτοσύνης, του πολιούχου της θάλασσας και την συμπολιούχο της πόλης μας Αγίου Νικολάου του Μυροβλήτου και θαυματουργού, να πυργωθεί αυτό το μνημείο τιμής. Για να υπάρχει πάντοτε η ναυτοσύνη υπό τη σκέπη του Αγίου Νικολάου, υπό το πλήρωμα και την αγάπη του Παναγίου Θεού». 

Προσέθεσε πως «κανένας άλλος ναυτικός λαός δεν κατόρθωσε τόσα πολλά όσα ο ελληνικός. Γιατί ποτέ η ναυτοσύνη του ελληνικού έθνους δεν ήταν κατακτητική, αλλά πάντοτε ήταν μία πραγματικότις που εκπολίτιζε και έφερνε πραγματικά πολιτιστικά στοιχεία και αξίες όπου γης». 

«Αυτό λοιπόν το μήνυμα της ναυτοσύνης και της πίστης, ας το πάρουμε μέσα μας τώρα που καλούμεθα να βαδίσουμε και πάλι στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα την υπερτάτη θυσία και προσφορά του Θεού στον άνθρωπο. Καλό Πάσχα καλή δύναμη σε όλους», είπε καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος. 
 
Από την πλευρά του ο δωρητής του έργου κ.Ευάγγελος Μαρινάκης, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνησή του επεσήμανε πως «θεωρώ ηθική μας υποχρέωση αυτό το μνημείο να κοσμεί την πόλη μας και να είναι στο κατάλληλο σημείο, δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά, στη θάλασσα του Πειραιά», ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι «Πιστεύω ότι ήρθε στην πόλη μας με καθυστέρηση, έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρονιά πριν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είμαστε όλοι εδώ και μας τιμά η παρουσία σας». 
 
Διαβάστε περισσότερα

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ.Νότης Μαριάς.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφτηκε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (23.04.2019) στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» κ.Νότης Μαριάς.

Ο κ.Μαριάς ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για την σημερινή παρουσίας της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή, την οποία θα ανακοινώσει στις 6:00 το απόγευμα.

Αναφέρθηκαν τόσο σε θέματα Ευρώπης, όσο και μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ συζήτησαν και την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Σρι Λάνκα.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον κ.Μαριά για τις φιλανθρωπικές δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στα νοσοκομεία του Πειραιά.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (22.04.2019) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ στα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Τζάνειο» του Πειραιά.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκαν και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης μας, τόσο το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και ασθενείς οι οποίοι χρίστηκαν με το  Άγιο Έλαιο του Μυστηρίου προς ίαση ψυχής και σώματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τους Ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας.

  

Διαβάστε περισσότερα

Στον ιστοτόπο αυτό...

 ... μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα τύπου σχετικά με την Ποιμαντική, Ιεραποστολική, Φιλανθρωπική, Νεανική και λοιπή δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο Διευθυντής  Ιδιαιτέρου Γραφείου Σεβασμιωτάτου, Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δημήτριος Αλφιέρης  

Επικοινωνία

 Διεύθυνση

  • Ακτή Θεμιστοκλέους 190

  • ΤΚ 185-39

  • Πειραιάς

Τηλεφωνικό κέντρο

  • 2104514833

Email Επικοινωνίας

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.